Planten gekweekt onder het Natuurlijk Sterker label zijn gekweekt zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen in veenvrije grond.

Wilt u meer over ons familiebedrijf met winkel, kwekerij en webshop weten kijk dan op: Vreugdenhil Mooimakers voor uw tuin

Waarom kiezen voor een sterk gekweekte plant of boom?

Een gezond, vitaal en sterker blad

Niet met kunstmest opgejaagde planten hebben een harder en sterker blad, waar ziekten en plagen minder snel binnen treden. Door een gezonde voedingsbodem met veel microbiologie, worden mineralen als; calcium, magnesium e.d. beter opgenomen, waardoor de bladeren dikker, groener en steviger zijn. Door deze betere voeding is de weerstand tegen ziekten en plagen veel groter en kunnen ze geen vat krijgen op de planten. Dit geldt ook voor stress van buitenaf, zoals vorst, droogte e.d. De planten worden ruimer uit elkaar gezet, zodat de wind en kou er goed omheen kunnen wat ook weer zorgt voor een stevigere plant.

Een grote weerstand tegen ziekten en plagen

Planten krijgen op de kwekerij te maken met ziekten en plagen, waardoor ze gedwongen worden op een natuurlijke manier afweer te bieden aan deze belagers, ze maken antistoffen aan en er komen natuurlijke vijanden voor de belagers naar de planten toe. Op de kwekerij wordt ruimte geboden en actief gebruik gemaakt van deze natuurlijke vorm van weerstand. Daarnaast maakt de sterke opname van mineralen, dat er minder infecties optreden van schimmels e.d. die de planten ziek kunnen maken.

Slaan beter aan bij aanplant

Planten en bomen die opgroeien in een gezonde vitale bodem, hebben meer haarwortels en leven in samenhang met een groot bodemvoedselweb van bacteriën, schimmels en micro-organismen. De op deze manier gekweekte planten maken gebruik van deze micro-organismen, waardoor ze goed in staat zijn zich te vestigen op de nieuwe locatie en zullen ze zich sneller en met meer wortels ontwikkelen. Deze planten zijn gewend hun voeding zelf uit de bodem te halen met behulp van het bodemleven en krijgen niet alles voorgekauwd in de vorm van kunstmest en zo hebben ze het op hun nieuwe plek veel beter naar hun zin. Ze kennen een veel betere overgang en groeien sneller door.

Teeltwijze volgens natuurlijke kringlopen

Organische reststromen zoals bladeren, hout en maaisel worden opgewaardeerd om weer gebruikt te kunnen worden op en in de bodem van de kwekerij. Dit voedt de bodem en stimuleert het bodemleven. Kleine kringlopen worden gesloten, wat perfect past bij het circulaire werken op de kwekerij. De verwerkte materialen worden gebruikt als; compost, mulch en meststoffen. Zo is er weinig tot geen extra input nodig om de bodem, het bodemleven en de planten optimaal te voeden. De biodiversiteit neemt sterk toe, zodat er ecologische samenhang met de omgeving ontstaat.